dimecres, 18 de novembre de 2015

XIV JORNADES DIÀLEG ESCOLA-UNIVERSITAT INICIATIVA I CREATIVITAT A L’ESCOLA

Bona tarda!

Avui us volem explicar que aquest dissabte passat vàrem participar a les  XIV Jornades de la Universitat de Blanquerna, dedicades a parlar sobre la INICIATIVA I LA CREATIVITAT A L'ESCOLA.

La nostra participació a les jornades va consistir en fer una reflexió sobre la creació dels infants durant el JOC AUTÒNOM LLIURE, creacions que moltes vegades passem per alt i que són el resultat de pensaments i estructures de coneixement molt elaborades, tal i com us explicàvem a l'entrada anterior en aquest mateix Bloc.Els participants varen poder experimentar i descobrir el material que tenim a l'escola i amb el qual els vostres petits/es juguen cada dia. A partir d'allà vàrem fer un debat sobre els coneixements que aquest tipus de material pot aportar als infants i per acabar, vàrem passar una presentació mostrant la realitat de la nostra (i vostra) preciosa escola.

Va ser una experiència molt enriquidora per a tot l'equip i un gran honor, poder estar a càrrec d'un taller tan interessant en una universitat tan innovadora i pionera.

Seguirem fent escola!

EBM La Barqueta

dilluns, 16 de novembre de 2015

EL JOC AUTÒNOM LLIURE

Bon dia famílies,
Com haureu anat veient cada dia anem fent propostes amb materials diversos que permeten als nens i nenes jugar de forma autònoma i lliure.


El fet de no fer activitats dirigides es deu a la voluntat de respectar els interessos i capacitats innates dels infants per construir el seu coneixement del món en aquestes primeres edats. Per nosaltres tot moment del dia és educatiu, i no tots els infants tenen els mateixos interessos en el mateix moment.

Proposar que cada infant pugui triar què vol descobrir en cada moment i poder brindar als infants l’oportunitat de decidir-ho de forma lliure, és un dels nostres propòsits per fer funcionar la Barqueta seguint els principis d’Emmi Pikler basats en el moviment lliure i el joc espontani i autònom.